چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۹
ظلم ستیزی سید بحرالعلوم از کودکی

حوزه/ مومنین باید همواره به مبارزه با سلاطین و حکام ظالم بپردازند و نگذارند ظلم و ستم در جامعه فراگیر گردد و بنا به فرموده قادر بی همتا در قرآن کریم حتی نباید به ستمکاران تمایل داشت، زیرا بغض نسبت به ظالمان همواره در قلب مومن وجود دارد.

آیه؛

خداوند متعال در قرآن می فرماید:

وَلاَ تَرْكَنُواْ إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ هود/113

و به كسانى كه ستم كرده‏اند تمايل نشان ندهيد

آینه؛

حکایت؛ از مرحوم حاج شیخ جعفر شوشتری (ره ) نقل است، حاکم بروجرد روزی به دیدن عالم جلیل القدر سید مرتضی پدر سید مهدی بحرالعلوم رفت، چون به صحن خانه رسید، بحرالعلوم را که در آن وقت به حسب سن در شمار اطفال محسوب می شد، ملاقات کرد. ایشان را به حاکم معرفی کردند، حاکم هم ایستاد و اظهار محبت و مهربانی زیادی به ایشان نمود.

پس از این ماجرا سید به پدرش عرض کرد: باید مرا از این شهر بیرون بفرستید، می ترسم هلاک شوم. فرمود: چرا؟ گفت: به جهت آنکه از ساعتی که حاکم به من اظهار مهربانی کرد قلبم را مایل به او می بینم و آن بغض و کینه ای که باید نسبت به حاکم ظالم اظهار داشته باشم در خود نمی بینم، دیگر نباید در اینجا ماند! به هر سختی و رنجی که بود از آن شهر هجرت کرد و از برکت این تقوی به مقام بسیار بالایی رسید، تا آنجا که فقیه اکبر شیخ جعفر کاشف الغطاء خاک کفش آن عالم بزرگوار و شریف را به حنک عمامه اش می مالید.1

آن کز ره بیداد گری رهسپر است                  هم خصم خدا و عدوی بشر است

1.      با اقتباس و ویراست از کتاب  دیدار با ابرار

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha